Dificultate: redusa
Ingrediente :
Aluat :
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 1/4 baton vanilie (miezul ras cu cutitul)
- 200 g faina
- 150 g alune macinate
Umplutura
- 50 g unt
- 30 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 1/4 baton de vanilie (miezul ras)
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 100 g martipan
- 2 oua
- 20 g faina
- 1 kg cirese dulci
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul, se amesteca toate condimentele, dupa care se framanta, se acopera si se tine doua ore la rece. Se intinde o foaie groasa si se imbraca o forma rotunda cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul formei) si se coace la 200°C, mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt, iar dupa ce s-a indepartat hartia, inca 5-8 minute. Intre timp, se prepara umplutura : se freaca spuma untul, zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si martipanul taiat cubulete fine, se adauga ouale, faina, se amesteca bine si se toarna peste aluatul fierbinte. Se da tarta la cuptor, se coace circa 20 de minute, se lasa sa se raceasca si se presara peste ea ciresele spalate, scurse de apa si curatate de samburi.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară