Dificultate: redusa
Ingrediente :
Aluat :
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 1/4 baton vanilie (miezul ras cu cutitul)
- 200 g faina
- 150 g alune macinate
Umplutura
- 50 g unt
- 30 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 1/4 baton de vanilie (miezul ras)
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 100 g martipan
- 2 oua
- 20 g faina
- 1 kg cirese dulci
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul, se amesteca toate condimentele, dupa care se framanta, se acopera si se tine doua ore la rece. Se intinde o foaie groasa si se imbraca o forma rotunda cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul formei) si se coace la 200°C, mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt, iar dupa ce s-a indepartat hartia, inca 5-8 minute. Intre timp, se prepara umplutura : se freaca spuma untul, zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si martipanul taiat cubulete fine, se adauga ouale, faina, se amesteca bine si se toarna peste aluatul fierbinte. Se da tarta la cuptor, se coace circa 20 de minute, se lasa sa se raceasca si se presara peste ea ciresele spalate, scurse de apa si curatate de samburi.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.