Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 5 mere
- 300 g zahar
- 160 g faina
- 3 oua
- 100 ml smantana groasa
- 160 g unt
- 50 g stafide
- 50 g migdale
- curatate si taiate feliute
- 50 ml rom
- 1 praf de scortisoara
Mod de preparare:
Merele se curata, se taie in patru si se scot samburii. Se aranjeaza intr-o tava, se pudreaza cu scortisoara, apoi se adauga 50 g de zahar si 80 g unt taiat marunt. Se da la cuptor sa coaca, amestecand din cand in cand merele. Intr-un castron se bat ouale cu 200 g zahar, smantana, 50 g unt topit, faina si stafide. Intre timp, se taie marunt migdalele si lipesc pe peretii si fundul unei forme unse cu unt. Dupa ce s-au copt, se asaza merele coapte in acest vas. Se varsa compozitia cu oua peste mere si se da totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se scoate din forma. Se pune la fiert 3 linguri de apa cu zaharul ramas pana se topeste zagarul, se ia de pe foc, se adauga romul si cum acest sirop se unge prajitura.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară