Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 5 mere
- 300 g zahar
- 160 g faina
- 3 oua
- 100 ml smantana groasa
- 160 g unt
- 50 g stafide
- 50 g migdale
- curatate si taiate feliute
- 50 ml rom
- 1 praf de scortisoara
Mod de preparare:
Merele se curata, se taie in patru si se scot samburii. Se aranjeaza intr-o tava, se pudreaza cu scortisoara, apoi se adauga 50 g de zahar si 80 g unt taiat marunt. Se da la cuptor sa coaca, amestecand din cand in cand merele. Intr-un castron se bat ouale cu 200 g zahar, smantana, 50 g unt topit, faina si stafide. Intre timp, se taie marunt migdalele si lipesc pe peretii si fundul unei forme unse cu unt. Dupa ce s-au copt, se asaza merele coapte in acest vas. Se varsa compozitia cu oua peste mere si se da totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se scoate din forma. Se pune la fiert 3 linguri de apa cu zaharul ramas pana se topeste zagarul, se ia de pe foc, se adauga romul si cum acest sirop se unge prajitura.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie