Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 5 mere
- 300 g zahar
- 160 g faina
- 3 oua
- 100 ml smantana groasa
- 160 g unt
- 50 g stafide
- 50 g migdale
- curatate si taiate feliute
- 50 ml rom
- 1 praf de scortisoara
Mod de preparare:
Merele se curata, se taie in patru si se scot samburii. Se aranjeaza intr-o tava, se pudreaza cu scortisoara, apoi se adauga 50 g de zahar si 80 g unt taiat marunt. Se da la cuptor sa coaca, amestecand din cand in cand merele. Intr-un castron se bat ouale cu 200 g zahar, smantana, 50 g unt topit, faina si stafide. Intre timp, se taie marunt migdalele si lipesc pe peretii si fundul unei forme unse cu unt. Dupa ce s-au copt, se asaza merele coapte in acest vas. Se varsa compozitia cu oua peste mere si se da totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se scoate din forma. Se pune la fiert 3 linguri de apa cu zaharul ramas pana se topeste zagarul, se ia de pe foc, se adauga romul si cum acest sirop se unge prajitura.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.