Plachie de peste: o mancare foarte sanatoasa si foarte gustoasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 kg de peste
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivite
  • 1 capatana de usturoi

Pentru sos:

  • 1 pahar de apa
  • bulion
  • sare
  • 1 pahar de vin
  • piper
  • foi de dafin
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi si organe si se spala bine. Se portioneaza si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Legumele se spala si se curata. Ceapa se taie inele, iar morcovii rondele si se adauga in tava. Se prepara sosul: bulionul se dilueaza cu apa, se adauga condimentele si vin si se amesteca bine. Se toarna in tava peste legume si peste. Se adauga si usturoiul, dupa care tava se introduce la cuptor pana ce pestele se rumeneste. Se serveste calda cu mamaliga.

Pestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala bine. Se

aseaza intr-o tava gata portionat. Se adauga celelalte ingrediente, morcovii - taiati
suvite, iar ceapa - taiata pestisori. Se da la cuptor 3/4 h


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Plachie de peste.