Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 300 gr. faina
- 100 gr. alune macinate
- 200 gr. unt sau margarina
- 100 gr. zahar
- 1 zahar vanilat
- un praf de sare
- 1 ou
Umplutura:
- 3 oua
- 500 gr. branza de vaci
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri lapte
- 100 gr. zahar
- 20 gr. amidon
- 600 gr. orez fiert in lapte
In plus:
- unt pentru tava
- 8 piscoturi
- 600 gr. prune
- 600 gr. mere
Mod de preparare:
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu zaharul, oul, untul, margarina si un praf de sare. Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, se pregateste umplutura. Se pune la fiert orezul. Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu branza de vaci, zeama de lamaie, laptele si amidonul, iar albusurile se bat spuma. Se adauga la aceasta compozitie orezul fiert si albusurile. Aluatul se intinde si se aseaza in tava unsa cu unt, deasupra se pun piscoturile zdrobite marunt. Prunele si merele se spala, se scot samburii, se taie felii si se pun peste aluat. Se acopera cu orezul, se baga la cuptor si se coace 25 de minute la foc iute, dupa care se face focul mai mic si se coace inca 35 de minute.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?