Vreau sa spun ca m-au atras fursecurile acestea din prima clipa in care le-am vazut si mi-au placut foarte, foarte mult....au avut un mare succes, terminandu-se imediat :) cu siguranta o sa le mai prepar.

Avem nevoie de:

  • 120 g margarina (in retata originala era unt) Fursercuri fine cu nuci. Reteta fursecuri fine cu nuci
  • 80 g zahar
  • 1 ou mare, separat galbensul de albus
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 150g faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 de varf de cutit de praf de copt
  • 100 de grame de nuci usor prajite si tocate marisor
  • dulceata (eu am folosit de visine)

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul, margarina si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusul (care mie mi s-a spart cand l-am separat de albus). Se amesteca pana se incorporeaza galbenusul apoi se adauga faina si se framanta pana devine un aluat moale.

Se bate albusul pana face spuma si din aluat se fac bilute mici de 2 cm diametru care se dau prin albus si apoi prin nucile maruntite. In fiecare biluta se face cate o gaura in care se va pune cate o visina din dulceata (sau alte fructe din dulceata pe care o folositi) si se da la cuptor la 180grade , 15minute, sau pana se rumenesc frumos.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fursecuri fine cu nuci.