12:06, 1 Iunie 2011 publicat în Retete culinare

Intrebandu-ma in una de zile ce sa pregatesc, mi-a venit in minte sa prepar ceva cu cuvinte si atunci mi-am adus aminte cand povestea cineva de aceasta reteta: Musaca de vinete. Asa am reusit sa descopar sa pregatesc vinetele si intr-o alta modalitate.

Modalitatea de preparare este asemanatoare celei cu cartofi, doar vinetele necesita o pregatire prealabila. Asadar, va invit se pregatiti aceasta reteta culinara, iar apoi sa ne impartasiti si noua ideile voastre.

Pentru aceasta reteta de Musaca de vinete veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Citeste si:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români
10 rețete internaționale de...
  • vinete – 2 -3 buc potrivite
  • ceapa – 2 buc
  • carne tocata – 500 – 600 gr
  • patrunjel – o legatura
  • leustean – 1/2 legatura
  • oua – 3 buc
  • bulion – 3 linguri
  • smantana -4 linguri
  • lapte- 50 ml
  • faina – 1 lingura
  • boia - un varf de cutit
  • cimbru – un varf de cutit
  • busuioc – un varf de cutit
  • usturoi – 4 catei
  • cascaval – 150 gr
  • unt- 20 gr
  • pesmet- 50 gr
  • sare si piper dupa gust

Timpul de preparare al acestei retete este 1,5 ore pentru 10 portii de musaca de vinete.

Musaca de vinete – mod de preparare:

Citeste si:
Alimente de sezon pline de beneficii, culoare și antioxidanți
Alimente de sezon pline de...

1. Pentru inceput, curatam vinetele de coaja, le taiem rondele si le dam cu putina sare. Se lasa pe un prosop pentru a-si lasa apa din ele si pentru a fi absorbita.
2. In acest timp, pregatim umplutura tocand ceapa marunt o calim pana devine aurie iar apoi punem si bulionul. Apoi adaugam si restul ingredientelor: carnea tocata, leusteanul si pantrunjelul tocat marunt, mirodeniile si condimentele, 2 oua, usturoiul pisat. Mestecam bine pana devine o pasta omogenizata.
3. Vinetele stoarse de apa lasata, le trecem prin faina si le pregatim pane. Intr-un vas yena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet asezam un prim strat de vinete, iar apoi unul de umplutura de carne. Se rade un pin de cascaval, iar apoi se continua procedeul. La final, punem deasupra compozitia din smantana, lapte si galbenusul de la oul ramas, cat si cascavalul ramas. Totul se de la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute.

Dupa expirarea timpului lasam inca 10 min musacaua de vinete, iar apoi se poate servi aceasta musaca de vinete cu smantana.

Va urez pofta mare la aceasta reteta culinara inovativa de musaca de vinete!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri