Avem nevoie de:
- 120 g margarina (in retata originala era unt)
- 80 g zahar
- 1 ou mare, separat galbensul de albus
- 1 plic de zahar vanilat
- 150g faina
- 1 praf de sare
- 1/2 de varf de cutit de praf de copt
- 100 de grame de nuci usor prajite si tocate marisor
- dulceata (eu am folosit de visine)
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul, margarina si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusul (care mie mi s-a spart cand l-am separat de albus). Se amesteca pana se incorporeaza galbenusul apoi se adauga faina si se framanta pana devine un aluat moale.
Se bate albusul pana face spuma si din aluat se fac bilute mici de 2 cm diametru care se dau prin albus si apoi prin nucile maruntite. In fiecare biluta se face cate o gaura in care se va pune cate o visina din dulceata (sau alte fructe din dulceata pe care o folositi) si se da la cuptor la 180grade , 15minute, sau pana se rumenesc frumos.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!