Avem nevoie de:
- 120 g margarina (in retata originala era unt)
- 80 g zahar
- 1 ou mare, separat galbensul de albus
- 1 plic de zahar vanilat
- 150g faina
- 1 praf de sare
- 1/2 de varf de cutit de praf de copt
- 100 de grame de nuci usor prajite si tocate marisor
- dulceata (eu am folosit de visine)
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul, margarina si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusul (care mie mi s-a spart cand l-am separat de albus). Se amesteca pana se incorporeaza galbenusul apoi se adauga faina si se framanta pana devine un aluat moale.
Se bate albusul pana face spuma si din aluat se fac bilute mici de 2 cm diametru care se dau prin albus si apoi prin nucile maruntite. In fiecare biluta se face cate o gaura in care se va pune cate o visina din dulceata (sau alte fructe din dulceata pe care o folositi) si se da la cuptor la 180grade , 15minute, sau pana se rumenesc frumos.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară