Avem nevoie de:
- 120 g margarina (in retata originala era unt)
- 80 g zahar
- 1 ou mare, separat galbensul de albus
- 1 plic de zahar vanilat
- 150g faina
- 1 praf de sare
- 1/2 de varf de cutit de praf de copt
- 100 de grame de nuci usor prajite si tocate marisor
- dulceata (eu am folosit de visine)
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul, margarina si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusul (care mie mi s-a spart cand l-am separat de albus). Se amesteca pana se incorporeaza galbenusul apoi se adauga faina si se framanta pana devine un aluat moale.
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase

Se bate albusul pana face spuma si din aluat se fac bilute mici de 2 cm diametru care se dau prin albus si apoi prin nucile maruntite. In fiecare biluta se face cate o gaura in care se va pune cate o visina din dulceata (sau alte fructe din dulceata pe care o folositi) si se da la cuptor la 180grade , 15minute, sau pana se rumenesc frumos.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili