12:05, 27 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Iti recamandam aceasta reteta savuroasa de chec cu mirodenii. Checul cu mirodenii este foarte pufos si foarte aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Scorțișoara adevărată vs Scorțișoara falsă: de la diferențe la...
Scorțișoara adevărată vs...
  • 3 pahare faina
  • 1,5 pahar de zahar
  • 3/4 pahar cacao
  • 2 oua
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 virf de cutit de sare
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 pahar lapte caldut
  • 1 pahar apa fierbinte(clocotita)
  • 1 nucsoara(rasa)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 linguita de cuisoare
  • 1 pumn de nuci tocate

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare, amestecati: faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara si cuisoarele. Adaugati apoi ouale intregi, uleiul, laptele caldut si bicarbonatul stins cu putin otet. Treptat adaugati apa fierbinte si amestecati pana ce totul devine omogen. Aceasta compozitie se pune intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care o introduceti la cuptorul incins pentru 50 de minute. Cand s-a rumenit puteti presara zahar pudra.

Citeste si:
Spiritul sărbătorilor de iarnă pe eticheta Lăptăriei cu Caimac
Spiritul sărbătorilor de...

Incearca si aceasta reteta de chec cu spuma de visine!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri