Placinta americana cu mere si scortisoara este un desert excelent pentru dupa-amiezile petrecute cu familia.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Blatul:

  • 500 g faina
  • 350 g unt
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa rece

Umplutura:

  • 6 mere
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara pulbere
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt topit
  • 1 ou batut
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare:

Faina se amesteca cu sarea si zaharul si se mixeaza lent aproximativ 2 minte, dupa care se adauga untul topit. Se mixeaza pana cand compozitia devine omogena. Se adauga apoi treptat apa pana cand aluatul incepe sa se lege. Se scoate aluatul din bolul de mixer si se formeaza o minge din care se taie o treime. Ambele bucati se infasoara in folie alimentara si se dau la frigider cam 1 ora. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Aluatul se scoate din frigider, se presara faina pe masa si se intinde bucata mai mare. Dupa ce ati realizat o foaie suficient de mare, asezati foaia cu grija in tava si o dati din nou la frigider pentru 20 de minute. In acest timp se prepara umplutura. Merele se decojesc si se taie cuburi, apoi se amesteca cu zaharul alb, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si untul topit. Se pregateste a doua foaie de placinta, se intinde si se taie in fasii de 2 cm latime. Se scoate tava de la frigider si se adauga merele. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului. Tava se introduce la cuptor pentru 60 de minute. Cand este gata trebuie sa aiba culoarea maro-auriu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Incearca si aceasta reteta de placinta cu mere!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri