Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250 g de margarina
- 2 cani mari cu faina
- o cana cu apa
- o lingura zeama de lamiie
- 1/2 lingurita de sare
- 1 kg de mere
- zahar
- scortisoara
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pana se
omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l in frigider. Restul de faina combinati-l cu apa, zeama de lamiie si sare si framantati un aluat, batandu-l bine pana se desprinde de mana. Puneti aluatul pe masa,
presarati-l cu faina si lasati-l 10 minute acoperit. Intindeti din acesta o foaie, puneti-i in mijloc aluatul cu unt din frigider, acoperiti-l cu marginile si intindeti o foaie egal de groasa. Formati un dreptunghi si paturiti-l in trei, aducand capetele peste mijloc. Puneti la rece 15 minute si repetati operatia de doua ori. Din acest aluat pregatiti 3 foi de placinta de marimea tavii. Coaceti-le pe dosul tavii si lasati-le la rece. Pregatiti umplutura. Curatati merele, dati -le pe razatoarea cu gauri mari, puneti-le in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, adaugati 2 linguri de unt si scortisoara, omogenizati compozitia. Dupa 10 minute, descoperiti vasul si apa se evapora. Cand compozitia este rece, umpleti foile de placinta, taiati-le in bucati si pudrati-le cu zahar vanilat.
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!