12:05, 19 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Aceasta reteta de pilaf grecesc trebuie sa faca parte din meniul oricui. O mancare sanatoasa si gustoasa cu ingrediente ieftine si un mod de preparare rapid. Poate fi servit pe un platou la o masa in familie.

Ingredientele necesare retetei de pilaf grecesc sunt:

  • un pui de 1 kg
  • trei ficatei
  • patru rosii
  • doua cepe
  • 250 gr. de ciuperci
  • 300 de gr. de orez
  • sase decilitri apa
  • unt, sare
  • si jumatate de lamaie stoarsa

Modul de preparare a retetei de pilaf grecesc:

Citeste si:
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...
Merită să le încerci: 6...

Se taie toata carnea in bucati medii. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamaie. Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe toate partile. Se adauga rosiile taiate, se potriveste de sare si piper. Se pune putina apa calda. Cind aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, se pun si ciupercile. Se unge o cratita cu unt si se aseza pe foc moderat, se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija. Cand orezul a absorbit toata grasimea, se pune apa fierbinte si putina sare.
Se pune vasul in cuptor pentru 20 de minute.Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se pune orezul, in care se infing bucati de ficat prajit si stropit cu o parte din sosul de la mincarea de ciuperci. Se pune orezul pe platou, lasind un gol in mijloc, in care se aseaza carnea si ciupercile. Pentru mai mult efect se poate decora cu verdeturi.

Va dorim pofta buna la acest delicios pilaf grecesc!

Citeste si:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români
10 rețete internaționale de...

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri