Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g rosii bine coapte
- 2 ardei rosii (capia)
- 6 cepe arpagic
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de busuioc
- 1 fir de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei iute mic
- 1 cub de concentrat de supa de pasare
- 5 linguri de ulei
- 1 bucata de zahar cubic
- sare
- piper
- 1/2 bagheta
Mod de preparare:
Taiati bagheta felii, apoi in cubulete si rumeniti-le in putin ulei. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte. Spalati ardeii, taiati-i in ineluse. Curatati si spalati arpagicul. Curatati usturoiul si zdrobiti-l intr-un mojar. Puneti legumele indicate intr-o oala, varsati deasupra o cana de apa si 2 linguri de ulei. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic. Intre timp, spalati rosiile, scoateti-le capacul (codita) si taiati-le in sferturi. Puneti-le in oala, impreuna cu busuiocul, cimbrul, foaia de dafin, cubul de supa zdrobit si bucatica de zahar. Turnati deasupra o jumatate de litru de apa. Gustati de sare (concentratul de supa este deja sarat) si de piper. Lasati sa fiarba 10 minute. Scoateti din oala foaia de dafin si cimbrul. Treceti supa prin sita sau mixer. Puneti-o iarasi in oala si incalziti-o. Puneti restul de ulei si sucul de lamaie. Serviti supa fierbinte, insotita de crutoane si de cateva feliute de ardei iute .
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana