Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g rosii bine coapte
- 2 ardei rosii (capia)
- 6 cepe arpagic
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de busuioc
- 1 fir de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei iute mic
- 1 cub de concentrat de supa de pasare
- 5 linguri de ulei
- 1 bucata de zahar cubic
- sare
- piper
- 1/2 bagheta
Mod de preparare:
Taiati bagheta felii, apoi in cubulete si rumeniti-le in putin ulei. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte. Spalati ardeii, taiati-i in ineluse. Curatati si spalati arpagicul. Curatati usturoiul si zdrobiti-l intr-un mojar. Puneti legumele indicate intr-o oala, varsati deasupra o cana de apa si 2 linguri de ulei. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic. Intre timp, spalati rosiile, scoateti-le capacul (codita) si taiati-le in sferturi. Puneti-le in oala, impreuna cu busuiocul, cimbrul, foaia de dafin, cubul de supa zdrobit si bucatica de zahar. Turnati deasupra o jumatate de litru de apa. Gustati de sare (concentratul de supa este deja sarat) si de piper. Lasati sa fiarba 10 minute. Scoateti din oala foaia de dafin si cimbrul. Treceti supa prin sita sau mixer. Puneti-o iarasi in oala si incalziti-o. Puneti restul de ulei si sucul de lamaie. Serviti supa fierbinte, insotita de crutoane si de cateva feliute de ardei iute .
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare