Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2-3 pastravi (circa 1,2 kg)
- 4 rosii
- 2 lamai
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 fire marar
- 4 felii de paine graham
- 4 linguri ulei de masline
- 40 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se taie felii mai groase, la fel si una din lamai. Verdeata se spala si se taie marunt. Se asaza feliile de rosii - ca solzii de peste - intr-o forma mare, dreptunghiulara, termorezistenta, se sareaza, se pipereaza si se presara cu jumatate din verdeata tocata. La mijlocul formei se pun pestii, deasupra lor feliile de lamai, si deasupra se toarna 2 linguri de ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se presara miezul de paine de graham si se baga in cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca 20 de minute. Intre timp, se topeste untul pe bain-marie (vas cu aburi) impreuna cu uleiul ramas si zeama celei de-a doua lamai. Se condimenteaza sare si piper si, la urma de tot, se adauga verdeata. Pestii se servesc calzi, cu sosul de unt alaturi.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară