Prajitura Corina

12:05, 16 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de prajitura Corina

Pe langa amintirile frumoase cu care am ramas dupa petrecerea de 1 Mai Muncitoresc, am facut rost si de o reteta noua, o prajitura cu rubarba, pe care am botezat-o Corina, pentru ca de la ea avem si reteta, si rubarba :) Cum pe la Bucuresti nu se gaseste rubarba, aceasta e prima data cand o folosim si, desi eram putin sceptici, ne-a placut atat de mult, incat am facut si un compot. Rubarba se mai numeste si rabarbura sau revent si e o leguma cu frunze mari, de la care se folosesc tijele carnoase, cu gust acrisor, frunzele fiind toxice.

Pentru o tava de minim 24x38, avem nevoie de:


Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...
  • 8 oua
  • 16 linguri (350g) + 100 g zahar
  • 16 linguri ulei (100g)
  • 20 linguri apa fierbinte
  • 16 linguri faina (400g)
  • 5-6 tije de rubarba
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Se desprinde foarte usor, asa ca merge repede :) Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara. Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa mearga mai usor, am folosit zahar fin, si am mixat bine, pana s-a dizolvat aproape complet. Adaugam cele 16 linguri de ulei, si mixamin continuare. Continuam cu praful de copt si apa fierbinte, amestecand mereu. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza.
Adaugam in aluat albusurile batute spuma, amestecam de sus in jos, ca sa ramana pufoasa compozitia. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si pe deasupra punem bucatelele de rubarba si sosul cu scortisoara. Dam la cuptorul incins la 180 de grade in jur de o ora, pana cand se rumeneste, iar o scobitoare infipta in aluat iese curata.
Taiem cu grija prajitura, pentru ca este foarte frageda si pufoasa si o servim cu zahar pudra presarat pe deasupra. Un desert foarte simplu de pregatit, care are aproximativ 320 calorii la 100 de grame.

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com

Citeste si:
Cea mai simplă rețeta de Ciocolată vegană și fără gluten
Cea mai simplă rețeta de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri