IN ACEST ARTICOL:
Ciorba cu perisoare este una dintre cele mai delicioase ciorbe din bucataria romaneasca.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g carne
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 felie paine
  • 2 linguri orez
  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • rosii (sau suc de rosii)
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • leustean

Mod de preparare :

Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii), borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri