Ciorba cu perisoare este una dintre cele mai delicioase ciorbe din bucataria romaneasca.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g carne
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 felie paine
  • 2 linguri orez
  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • rosii (sau suc de rosii)
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • leustean

Mod de preparare :

Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii), borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba cu perisoare.