Avem nevoie de:
- 500g cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2-3 catei usturoi
- 1 ou
- 40g drojdie
- faina cat cuprinde (in jur de 500g)
- sare
- piper
- frunze de leustean
Mod de preparare:
Punem cartofii in coaja la fiert. In alta oala punem la fiert ceapa si morcovul curatate.
Dupa ce au fiert cartofii, ceapa si morcovul, ii pasam si amestecam apoi cu ou, drojdie, sare, piper, usturoiul pisat, frunze tocate de leustean si faina, pana devine un aluat nelipicios.
Lasam apoi aluatul sa se odihneasca 15-20 minute , dupa care il intindem si taiem in formele dorite. Ungeti o tava cu ulei si asezati "biscuitii" in tava , apoi dati la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit. Mi-au iesit 2 tavi , dar in prima tava am pus folie de aluminiu pe fund (in lipsa de hartie de copt)apoi am pus "biscuitii" si a trebuit sa las 30-35 minute la foc mare. Sunt buni reci alaturi de bere.
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com

Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare