Avem nevoie de:
- 500g cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2-3 catei usturoi
- 1 ou
- 40g drojdie
- faina cat cuprinde (in jur de 500g)
- sare
- piper
- frunze de leustean
Mod de preparare:
Punem cartofii in coaja la fiert. In alta oala punem la fiert ceapa si morcovul curatate.
Dupa ce au fiert cartofii, ceapa si morcovul, ii pasam si amestecam apoi cu ou, drojdie, sare, piper, usturoiul pisat, frunze tocate de leustean si faina, pana devine un aluat nelipicios.
Lasam apoi aluatul sa se odihneasca 15-20 minute , dupa care il intindem si taiem in formele dorite. Ungeti o tava cu ulei si asezati "biscuitii" in tava , apoi dati la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit. Mi-au iesit 2 tavi , dar in prima tava am pus folie de aluminiu pe fund (in lipsa de hartie de copt)apoi am pus "biscuitii" si a trebuit sa las 30-35 minute la foc mare. Sunt buni reci alaturi de bere.
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie