Dulce, mentolata, siropoasa, divina!

INGREDIENTE:


Blat:
4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao,
2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingutita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.
Crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.


Glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei.
Decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida, frunze de menta.
Sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.

PREPARARE:

Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga mierea, uleiul, laptele si ingredientele uscate ( faina, gris, praf de copt, cacao) amestecate inainte, separat. La final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Crema:


Se mixeaza frisca lichida pana isi dubleaza volumul; se adauga siropul si lichiorul de menta si se amesteca. Frisca lichida poate fi inlocuita cu 500 ml smantana pt frisca; in acest caz se folosesc in plus 3-4 linguri zahar pudra si 1 plic intaritor de frisca.

Glazura 1:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Glazura 2- pentru decor:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri