Dovlecei cu rosii la cuptor

12:05, 9 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Iti oferim o reteta delicioasa cu legume:dovlecei cu rosii la cuptor. O combinatie inedita de legumele pline de vitamine si de savoare.

Dificultate:redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare
Supa crema de dovlecei |...
  • 1 kg dovlecei tineri
  • 1/2 kg rosii
  • 4 - 5 cepe potrivite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita pasta tomate
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie inulei incins, cam 1 minut pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Rosiile se taie rondele si se sareaza. Ceapa taiata cubulete se caleste in ulei pana devine sticloasa si se amesteca cu 1 lingurita de pasta de tomate. Intr-o cratita potrivita, unsa cu ulei, se aseaza un strat de dovlecei, un strat de ceapa, un strat de rosii s.a.m.d. Stratul de deasuprasa fie de rosii. Intre straturi se presara sare si piper in functie de gust. Se completeaza cu o cescuta de apa si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute. Inainte de servire se presara cu patrunjel verde.

Citeste si:
10 Sfaturi pentru a-ti convinge copilul sa manance legume
10 Sfaturi pentru a-ti...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri