Placinta englezeasca cu vita si Guinness

12:04, 29 Aprilie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de placinta englezeasca cu vita si Guinness

In general se zice ca bucataria englezasca e searbada, bazata in principal pe porridge si alte fierturi neinspirate, but I'm actually quite a fan, ca sa nu mai zic ca Alex loves his steak & Guiness pie. In reteta originala se pune si rinichi, dar am zis sa fiu mai conservatoare de data asta. Oricum, credeti-ma, rezultatul a fost unul spectaculos - 4 oameni (si jumatate - da Alexandra, adica tu), au dat-o gata in no time.

Ingrediente: 3 cepe rosii, rozmarin, 3 catei de usturoi, 3 morcovi, 2 tulpini de telina, 200 g ciuperci proaspete, 300 g carne de vita, 1 lingura faina, 1 lingurita de zahar, sare&piper, o doza de Guiness (sau alta bere bruna, daca nu gasiti), 1 pahar de apa, 300g cascaval ras (Cheddar in reteta originala - din care eu nu am gasit),1 pachet de aluat frantuzesc si 1 ou.

Intr-o cratita, am calit ceapa si rozamarinul in 2 linguri de ulei cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Am acoperit totul cu un capac, si m-am dus inapoi la alte treburi (wathcing How I Met Your Mother :p) pentru vreo ora jumatate (intra la fix vreo 4 episoade :p)

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

Dupa o ora jumatate, totul era bine patruns si mirosea really, really yummy. Am stins focul, am mai potrivit de sare si piper si am pus jumatate din cascavalul ras inauntru.
Am intins o foaie din jumatate din pachetul de aluat frantuzesc, l-am pus in tava unsa cu unt, am turnat deasupra vita&co, am pus restul de cascaval pe deasupra si am acoperit cu cealalta foaie de aluat. Am uns frumusetea asta cu ou batut, si am bagat-o in cuptorul incins pentru 40 de minute.

And this wonderful meaty wonder came out! Recunosc ca pana si eu am fost impresioanata. Ce sa mai zic de norocosii cu care am impartit-o, care ma tot pisau "Hai, nu e gata? Ne e foame!", dar i-am mai lasat totusi sa astepte un sfert de ora, cat sa se aseze aromele (and not because I'm mean, like they suggested! :p)

Citeste si:
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece
Surse bogate de antioxidanți...

Am servit-o cu mazare (congelata, oparita in apa fierbinte timp de 5 minute, si apoi amestecata cu 2 lingurite de unt, si un pic de cimbru)

In conclusion, yeah, the english rule!

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri