Ingrediente:
Aluat: 10 oua, 20 linguri zahar, 10 linguri ulei, 10 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.
Crema: 500 ml frisca (Hulala, Creme Patisserie), 1 lingurita gelatina, 200 g ciocolata cu crema cappuccino.
Decor: 50 g ciocolata cu lapte.
Preparare:
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Din aluatul obtinut se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema: Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se topeste pe aburi, gelatina inmuiata in 2 linguri apa si se adauga peste frisca. Se lasa la rece pentru cel putin 4 ore, apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Crema cappuccino se intinde intre cele doua foi si deasupra prajiturii. Se decoreaza cu ciocolata topita. Se portioneaza dupa dorinta.
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul truedelights.wordpress.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”