Ingrediente:
Aluat: 10 oua, 20 linguri zahar, 10 linguri ulei, 10 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.
Crema: 500 ml frisca (Hulala, Creme Patisserie), 1 lingurita gelatina, 200 g ciocolata cu crema cappuccino.
Decor: 50 g ciocolata cu lapte.
Preparare:
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Din aluatul obtinut se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema: Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se topeste pe aburi, gelatina inmuiata in 2 linguri apa si se adauga peste frisca. Se lasa la rece pentru cel putin 4 ore, apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Crema cappuccino se intinde intre cele doua foi si deasupra prajiturii. Se decoreaza cu ciocolata topita. Se portioneaza dupa dorinta.
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul truedelights.wordpress.com
Nu lăsăm pe nimeni în urmă: o campanie Autism Voice dedicată adolescenților și adulților cu autism
Ne luăm adio de la vechimea în muncă pe bani. De când dispare această opțiune pentru români
Nereguli periculoase pentru viața copiilor, constatate la locuri de joacă de prefectul Capitalei
Podul Grant, închis pentru reparații: șantierul ar putea dura doi ani. Rute ocolitoare pentru șoferi