Deobicei se foloseste si se recomanda vin alb atunci gatim cu pui. Asa fac si eu, in multe cazuri. Numai ca acum cateva zile am vrut sa folosesc vin rosu la niste jumatati posterioare de pulpa de pui carora le-am scos pielita, ca de fiecare data. Si am folosit tigaia de paella, una care-mi devine foarte draga fiindca imi aminteste de cele pe care le foloseau bunicii mei la tara. Plus ca e foarte solida, avand fund dublu.
Si am pus intai puiul la rumenit cateva minute in ulei de masline, apoi am adaugat cam o cana de vin rosu, un Artiga spaniol din 2007.
Impreuna cu mai multe rondele micute de ceapa verde si vreo doi catei de usturoi. Si am lasat cam 20-25 de minute, la foc mediu, pana cand carnea s-a inmuiat si patruns, iar sosul a devenit auriu spre maroniu.Separat, am servit puiul in sos de vin rosu cu vinete si pulpa de rosii, cu mult usturoi si patrunjel proaspat, ultima minirecolta din patrunjelul de casa, care si-a dat duhul dupa vreo 4-5 luni (trebuie acum sa replantez alte seminte). Intai am sotat vinetele in tigaia de sosuri, apoi le-am pus in vasele de ceramica aduse din Spania, pe plita electrica, am adaugat pulpa de rosii italienesti, si spre final patrunjel si usturoi.
A iesit o mancare rustica, prietenoasa, solida dar nu prea grea (grasime doar de la uleiul de masline, puiul a fost curatat complet de pielita si de grasime), foate gustoasa, in care fragezimea puiului s-a combinat cu aroma vinului rosu, iar dulcele-acrisor suav al sucului de rosii a fost imprietenit cu gustul natural si simplu al vinetelor sotate.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul foodblog.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară