Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 125 g margarina
- 75 g zahar vanilat
- scortisoara
- coaja de la o lamaie
- 125g zahar
- 325g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 3 lingurite praf de copt
- 1 kg de mere rase
- dulceata de caise
Mod de preparare:
Se prepara un aluat fraged din margarina, zahar, faina, bicarbonat si praf de copt, care se inveleste intr-o folie si se pune 30 minute in frigider. Se imparte aluatul in doua. Prima jumatate se imparte si ea : 2/3 se aseaza pe fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime). Se pun apoi merele rase ametecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamaie. Restul de aluat se intinde se acopera merele cu el. Se coace cca.75 minute la 175 grade. Cand prajitura este gata se unge cu putina dulceata de caise(2 linguri) si se face o glazura din 50g zahar pudra si cativa stropi de zeama de lamaie care se imprastie cu lingura pe deasupra.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantani -sa nu fie prea fluida. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară