Prepara o pufoasa prajitura cu mere. Prajitura cu mere este preferata intregii familii si o puteti prepara si in zilele de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco
  • 125 g margarina
  • 75 g zahar vanilat
  • scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 125g zahar
  • 325g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 kg de mere rase
  • dulceata de caise

Mod de preparare:

Se prepara un aluat fraged din margarina, zahar, faina, bicarbonat si praf de copt, care se inveleste intr-o folie si se pune 30 minute in frigider. Se imparte aluatul in doua. Prima jumatate se imparte si ea : 2/3 se aseaza pe fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime). Se pun apoi merele rase ametecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamaie. Restul de aluat se intinde se acopera merele cu el. Se coace cca.75 minute la 175 grade. Cand prajitura este gata se unge cu putina dulceata de caise(2 linguri) si se face o glazura din 50g zahar pudra si cativa stropi de zeama de lamaie care se imprastie cu lingura pe deasupra.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantani -sa nu fie prea fluida. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie.

Citeste si:
10 sfaturi pentru un zâmbet strălucitor si alb
10 sfaturi pentru un zâmbet...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri