Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1 pachet de soia cuburi
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia (sau ardei gras)
- 2 morcovi
- 3 rosii decojite
- 1 patrunjel radacina
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita tarhon
- 1 lingura boia dulce
- 3-4 felii ardei iute
- sare
- 40 g. usturoi
- 100 ml. ulei
- 600 g. cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cuburile de soia se pun peste noapte la inmuiat in apa, in care s-a pus concentratul de zarzavat. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste impreuna cu soia bine scursa, in uleiul incins, pana se albeste de jur imprejur si ceapa este aurie. Se presara cu putina boia de ardei si se stinge cu putin apa. Se adauga 1 lingurita cu sare, chimen macinat si ardei iute. Rosiile se fierb, se decojesc, ardeii grasi se spala, se indeparteaza cotorul cu seminte, si ambele se taie in patratele si se amesteca cu soia. Vasul se acopera si soia se inabuse la un foc domol, cam 30 minute pana ce toate sunt moi, adaugandu-se apa, daca mai este nevoie. Intre timp toate zarzavaturile si legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se taie in lung, apoi in semirondele, cartofii se taie in cubulete. Toate se adauga in mancarea de soia. Se toarna peste ele cca. 1,2 l. apa, cata supa dorim sa avem. Se fierbe la un foc iute, apoi se acopera
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară