Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1 pachet de soia cuburi
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia (sau ardei gras)
- 2 morcovi
- 3 rosii decojite
- 1 patrunjel radacina
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita tarhon
- 1 lingura boia dulce
- 3-4 felii ardei iute
- sare
- 40 g. usturoi
- 100 ml. ulei
- 600 g. cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cuburile de soia se pun peste noapte la inmuiat in apa, in care s-a pus concentratul de zarzavat. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste impreuna cu soia bine scursa, in uleiul incins, pana se albeste de jur imprejur si ceapa este aurie. Se presara cu putina boia de ardei si se stinge cu putin apa. Se adauga 1 lingurita cu sare, chimen macinat si ardei iute. Rosiile se fierb, se decojesc, ardeii grasi se spala, se indeparteaza cotorul cu seminte, si ambele se taie in patratele si se amesteca cu soia. Vasul se acopera si soia se inabuse la un foc domol, cam 30 minute pana ce toate sunt moi, adaugandu-se apa, daca mai este nevoie. Intre timp toate zarzavaturile si legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se taie in lung, apoi in semirondele, cartofii se taie in cubulete. Toate se adauga in mancarea de soia. Se toarna peste ele cca. 1,2 l. apa, cata supa dorim sa avem. Se fierbe la un foc iute, apoi se acopera
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă