Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g. zarzavat (morcov si patrunjel)
- 400 g. ceapa
- 500 g. ardei grasi
- 200 g. gogosari
- 400 g. vinete mici
- 700 g. rosii bine coapte
- 200 g. orez
- 50 ml. ulei
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie in pestisori, vinetele in cubulete. Ardeii si gogosarii se coc in cuptor, se curata de pielita si fara cotor, se taie in fasii. Intr-o cratita se fierb morcovii si patrunjelul in 100 ml. apa, se adauga ceapa si cand s-a muiat se adauga pe rand vinetele, ardeii si ultima data rosiile. Se fierb toate impreuna pana scade aproape complet lichidul lasat de ele, pe urma se toarna 100 ml. ulei. Separat, se fierbe orezul in apa cu putina sare pana bobul este moale. Se scurge de apa si orezul fiert si se amesteca in ghiveciul de legume. La final se adauga frunezele de patrunjel tocate marunt.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă