Se aseaza o foaie de aluat, obligatoriu, intr-un vas termorezistent, care are fundul de ceramica gros, avand grija ca foaia de aluat sa treaca peste marginile vasului, pentru a se acoperi ulterior tot vasul.
Secretul coacerii ! Coacerea placintei (in vasul de ceramica, termorezistent), la foc potrivit, va fi uniforma, treptata, mentinandu-se toata caldura in interiorul vasului.
Se pune amestecul de urzici, branza si oua, pe foaia de aluat, aflata in vas si se acopera cu restul de foaie de aluat.
Un mic secret al bucatarului ! Se inteapa foaia de placinta, pusa pe fundul vasului de ceramica, precum si foaia de deasupra umpluturii, cu o furculita, pentru a nu se lasa placinta, imediat dupa coacere, sa-si strice fasonul.
Se unge foaia de aluat, de deasupra, cu ou batut.
Vasul de ceramica se introduce in cuptorul aragazului, bine incins. Coacerea se face la foc potrivit, urmarindu-se destul de des aspectul preparatului.
Placinta este coapta, cand rumenirea este uniforma, iar aluatul copt, straluc
este.Un secret greu de respectat de catre gurmanzi ! Cand se scoate placinta din cuptor, trebuie avuta putintica rabdare, chiar daca ochii vad, mirosul te invaluie si iti vine sa salivezi. Placinta trebuie lasata, neacoperita, sa se odihneasca, netaiata, macar 10-15 minute, pentru a se aseza umplutura in coca coapta.
Dupa prima felie taiata, capacul placintei se va aplatiza usor, pastradu-si totusi aspectul imbietor.
Serviti cu incredere, placinta calda. Este un deliciu, care nu poate fi explicat. Savoarea este nemaipomenita. Imi place sa ma laud, cand am cu ce. :P
Placinta calda se poate servi stropita, cu putin iaurt. Placinta rece, este delicioasa, a doua zi, cand umplutura a intrat in aluat, facandu-l si mai fraged.
Pentru sufletelul gurmanderesc, un paharel de vin alb, sec, rece, poate insoti o cina fantastica.
Profita ca vine mai tarziu acasa si fa-i o surpriza consoartei tale. Pregateste pentru cina, o placinta cu urzici si nu-i spune consoartei, ce contine umplutura. Va ghici ?
Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Profitati de verdeturile care incep sa apara, o data cu primavara. Nu ocoliti urzicile, spanacul, loboda, leurda, untisorul, salata verde, stevia si dragaveiul. Din toate verdeturile, separat sau in diverse combinatii, se pot prepara placinte delicioase. Incercati, nu veti regreta.
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul muncaprotejata.wordpress.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară