IN ACEST ARTICOL:
O reteta delicioasa si interesanta de placinta cu urzici

Se aseaza o foaie de aluat, obligatoriu, intr-un vas termorezistent, care are fundul de ceramica gros, avand grija ca foaia de aluat sa treaca peste marginile vasului, pentru a se acoperi ulterior tot vasul.

Secretul coacerii ! Coacerea placintei (in vasul de ceramica, termorezistent), la foc potrivit, va fi uniforma, treptata, mentinandu-se toata caldura in interiorul vasului.

Se pune amestecul de urzici, branza si oua, pe foaia de aluat, aflata in vas si se acopera cu restul de foaie de aluat.

Un mic secret al bucatarului ! Se inteapa foaia de placinta, pusa pe fundul vasului de ceramica, precum si foaia de deasupra umpluturii, cu o furculita, pentru a nu se lasa placinta, imediat dupa coacere, sa-si strice fasonul.

Se unge foaia de aluat, de deasupra, cu ou batut.

Vasul de ceramica se introduce in cuptorul aragazului, bine incins. Coacerea se face la foc potrivit, urmarindu-se destul de des aspectul preparatului.

Placinta este coapta, cand rumenirea este uniforma, iar aluatul copt, straluc

este.

Un secret greu de respectat de catre gurmanzi ! Cand se scoate placinta din cuptor, trebuie avuta putintica rabdare, chiar daca ochii vad, mirosul te invaluie si iti vine sa salivezi. Placinta trebuie lasata, neacoperita, sa se odihneasca, netaiata, macar 10-15 minute, pentru a se aseza umplutura in coca coapta.

Dupa prima felie taiata, capacul placintei se va aplatiza usor, pastradu-si totusi aspectul imbietor.

Serviti cu incredere, placinta calda. Este un deliciu, care nu poate fi explicat. Savoarea este nemaipomenita. Imi place sa ma laud, cand am cu ce. :P

Placinta calda se poate servi stropita, cu putin iaurt. Placinta rece, este delicioasa, a doua zi, cand umplutura a intrat in aluat, facandu-l si mai fraged.

Pentru sufletelul gurmanderesc, un paharel de vin alb, sec, rece, poate insoti o cina fantastica.

Profita ca vine mai tarziu acasa si fa-i o surpriza consoartei tale. Pregateste pentru cina, o placinta cu urzici si nu-i spune consoartei, ce contine umplutura. Va ghici ?

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Profitati de verdeturile care incep sa apara, o data cu primavara. Nu ocoliti urzicile, spanacul, loboda, leurda, untisorul, salata verde, stevia si dragaveiul. Din toate verdeturile, separat sau in diverse combinatii, se pot prepara placinte delicioase. Incercati, nu veti regreta.

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri