Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g orez
- 750ml cafea mai concentrata
- 150g unt
- 200g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 12 oua
Mod de preparare:
Puneti cafeaua la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugati orezul ales si spalat. Lasati sa fiarba, pana cand se ingroasa, apoi luati de pe foc si lasato la racit. Intr-un castron se freaca 150g unt cu 200g zahar si cu zaharul vanilat. Cand compozitia devine ca o spuma, adaugati pe rand cele 12 galbenusuri, amestecand dupa fiecare galbenus pana se incorporeaza in compozitie. Dupa fiecare galbenus adaugati cate putin din orezul fiert si continuati amestecarea ingredientelor. Cand s-au adaugat toate galbenusurile si tot orezul, bateti spuma albusurile ramase si se adauga si aceasta spuma la compozitia dinainte. Amestecati prin rasturnare de cateva ori si turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet din biscuiti. Dati tava la cuptor pentru 45- 50 de minute, la foc potrivit. Daca vreti ca gustul de cafea sa fie mai pronuntat, puteti sa adaugati în compozitie si 4 linguri ness, atunci cand puneti orezul. Budinca nu este foarte dulce, dar poate fi servita cu miere amestecata cu nuci prajite si zdrobite.

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat