Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g orez
- 750ml cafea mai concentrata
- 150g unt
- 200g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 12 oua
Mod de preparare:
Puneti cafeaua la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugati orezul ales si spalat. Lasati sa fiarba, pana cand se ingroasa, apoi luati de pe foc si lasato la racit. Intr-un castron se freaca 150g unt cu 200g zahar si cu zaharul vanilat. Cand compozitia devine ca o spuma, adaugati pe rand cele 12 galbenusuri, amestecand dupa fiecare galbenus pana se incorporeaza in compozitie. Dupa fiecare galbenus adaugati cate putin din orezul fiert si continuati amestecarea ingredientelor. Cand s-au adaugat toate galbenusurile si tot orezul, bateti spuma albusurile ramase si se adauga si aceasta spuma la compozitia dinainte. Amestecati prin rasturnare de cateva ori si turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet din biscuiti. Dati tava la cuptor pentru 45- 50 de minute, la foc potrivit. Daca vreti ca gustul de cafea sa fie mai pronuntat, puteti sa adaugati în compozitie si 4 linguri ness, atunci cand puneti orezul. Budinca nu este foarte dulce, dar poate fi servita cu miere amestecata cu nuci prajite si zdrobite.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară