Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g orez
- 750ml cafea mai concentrata
- 150g unt
- 200g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 12 oua
Mod de preparare:
Puneti cafeaua la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugati orezul ales si spalat. Lasati sa fiarba, pana cand se ingroasa, apoi luati de pe foc si lasato la racit. Intr-un castron se freaca 150g unt cu 200g zahar si cu zaharul vanilat. Cand compozitia devine ca o spuma, adaugati pe rand cele 12 galbenusuri, amestecand dupa fiecare galbenus pana se incorporeaza in compozitie. Dupa fiecare galbenus adaugati cate putin din orezul fiert si continuati amestecarea ingredientelor. Cand s-au adaugat toate galbenusurile si tot orezul, bateti spuma albusurile ramase si se adauga si aceasta spuma la compozitia dinainte. Amestecati prin rasturnare de cateva ori si turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet din biscuiti. Dati tava la cuptor pentru 45- 50 de minute, la foc potrivit. Daca vreti ca gustul de cafea sa fie mai pronuntat, puteti sa adaugati în compozitie si 4 linguri ness, atunci cand puneti orezul. Budinca nu este foarte dulce, dar poate fi servita cu miere amestecata cu nuci prajite si zdrobite.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă