IN ACEST ARTICOL:
Nu am mai facut negresa asta de foarte multi ani, si mi-am adus aminte intamplator de ea; am pus-o pe mama sa caute pe "site-ul" ei cu retete, adica in celebrul caietel cu retete si a gasit-o.

Ce bine, pentru ca e foooooaaaarte simplu de facut si iese foarte buna. In plus, e de post, asa ca poate fi si un mic dejun copios pentru zilele de post. Nu am pus-o la "Ce mananca Toni", pentru ca Toni nu a vrut sa se atinga de ea :)) ; poate data viitoare.

"Problema" cu reteta asta e ca, desi e de post, nu prea e si foarte dietetica, chiar daca eu am redus cantitatea de zahar fata de reteta primita de la mama; asa ca am facut acum, de pofta, dar probabil n-o sa fac foarte des negresa :).

Ingrediente:

  • 1 cana zahar (initial erau 1.5, dar mi s-a parut prea mult)
  • 1.5 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie
  • 3 linguri cacao
  • arome - esenta de rom

Totul e foarte simplu; intr-un vas punem apa si zaharul; mestecam pana se topeste, punem uleiul, faina amestecata cu cacao (trecute prin sita), apoi bicarbonatul stins si ce arome vrem; merg si niste stafide sau boabe din dulceata; eu am pus cateva boabe de dulceata de cirese albe. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor, cel putin 45 de minute, la 175 de grade; verificam cu un pai sau o scobitoare cand e gata.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri