Ce bine, pentru ca e foooooaaaarte simplu de facut si iese foarte buna. In plus, e de post, asa ca poate fi si un mic dejun copios pentru zilele de post. Nu am pus-o la "Ce mananca Toni", pentru ca Toni nu a vrut sa se atinga de ea :)) ; poate data viitoare.
"Problema" cu reteta asta e ca, desi e de post, nu prea e si foarte dietetica, chiar daca eu am redus cantitatea de zahar fata de reteta primita de la mama; asa ca am facut acum, de pofta, dar probabil n-o sa fac foarte des negresa :).
Ingrediente:
- 1 cana zahar (initial erau 1.5, dar mi s-a parut prea mult)
- 1.5 cana apa
- 1 cana ulei
- 3 cani faina
- 1 lingura bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie
- 3 linguri cacao
- arome - esenta de rom
Totul e foarte simplu; intr-un vas punem apa si zaharul; mestecam pana se topeste, punem uleiul, faina amestecata cu cacao (trecute prin sita), apoi bicarbonatul stins si ce arome vrem; merg si niste stafide sau boabe din dulceata; eu am pus cateva boabe de dulceata de cirese albe. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor, cel putin 45 de minute, la 175 de grade; verificam cu un pai sau o scobitoare cand e gata.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?