Ce bine, pentru ca e foooooaaaarte simplu de facut si iese foarte buna. In plus, e de post, asa ca poate fi si un mic dejun copios pentru zilele de post. Nu am pus-o la "Ce mananca Toni", pentru ca Toni nu a vrut sa se atinga de ea :)) ; poate data viitoare.
"Problema" cu reteta asta e ca, desi e de post, nu prea e si foarte dietetica, chiar daca eu am redus cantitatea de zahar fata de reteta primita de la mama; asa ca am facut acum, de pofta, dar probabil n-o sa fac foarte des negresa :).
Ingrediente:
- 1 cana zahar (initial erau 1.5, dar mi s-a parut prea mult)
- 1.5 cana apa
- 1 cana ulei
- 3 cani faina
- 1 lingura bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie
- 3 linguri cacao
- arome - esenta de rom
Totul e foarte simplu; intr-un vas punem apa si zaharul; mestecam pana se topeste, punem uleiul, faina amestecata cu cacao (trecute prin sita), apoi bicarbonatul stins si ce arome vrem; merg si niste stafide sau boabe din dulceata; eu am pus cateva boabe de dulceata de cirese albe. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor, cel putin 45 de minute, la 175 de grade; verificam cu un pai sau o scobitoare cand e gata.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară