Am facut chiftelute vegetariene (pur si simplu, nu dintr-un motiv anume) din faina de naut si din granule de soia, ca ingrediente principale. Operatiunea este usoara, aveti nevoie doar sa detineti, evident, granulele de soia si faina de naut.

De cand avem in casa aproape in permanenta naut (si boabe, si faina) facem tot felul de experimente. Deja humusul a devenit prea banal si plictisitor :) .

Ingrediente (pentru 20 de chiftelute medii):

  • 100 grame soia granule
  • doua linguri faina de nautChiftelute la cuptor din soia si naut. Reteta chiftelute la cuptor din soia si naut
  • patru catei usturoi
  • doua linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel

Preparare:

Ceapa a fost tocata marunt in blender, granulele de soia au fost inmuiate 5 minute in apa calduta, apoi scurse foarte-foarte bine, usturoiul a fost maruntit si el, patrunjelul din productia proprie tocat cu spor. Apoi, intr-un bol, s-au amestecat aceste ingrediente cu faina de naut, uleiul de masline, condimentele prezentate mai sus.

Chiftelutele, aproximativ 20, au fost asternute apoi pe o tava acoperita cu hartie de gatit, si bagate la cuptorul incins, la 180 de grade. Au fost gata cam in 20 de minute. Ne-au placut, pentru ceea ce sunt si contin au fost chiar bune.

Pe www.foodblog.ro puteti gasi multe alte retete gustoase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Chiftelute la cuptor din soia si naut.