INGREDIENTE
Foietaj:
- 3 cani de faina
- 1 pachet de margarina
- 2 linguri de ulei
- o lingura de otet
- un praf de sare
- apa rece
Umplutura:
- 1 kg de mere
- scortisoara rasa
- 5 linguri de zahar
Mod de preparare:
Margarina se amesteca cu o cana de faina. Din celelalte 2 cani de faina si apa se face un aluat tarisor la care se adauga otetul, uleiul si sarea. Se framanta bine si se face foaie groasa de un deget. Aluatul cu margarina, se intinde peste aceasta foaie, apoi totul se ruleaza si se da la rece cateva ore, apoi se taie in 2 parti egale si se fac fiecare foaie. Una din foi se pune pe fundul unei tavi, eventual unse cu putin ulei, dar aluatul are destula margarina, de obicei nu este nevoie sa fie unsa tava.
Deasupra se pun merele curatate, date prin razatoare si trase cu scortisoara in putin ulei, iar peste mere se presara 5 linguri de zahar tos. Se acopera totul cu a doua foaie si se da la cuptor la foc potrivit 45-50 de minute. Cand este gata, placinta cu mere se lasa sa se raceasca in tava, se dezlipesc marginile, apoi se portioneaza, se pudreaza si se servesc, atat calde cat si reci.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară