Musaca de taitei

12:03, 14 Martie 2011 publicat în Retete culinare

Savurati o excelenta musaca de taitei. Musacaua de taitei este foarte gustoasa si se prepara usor.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...
  • 500 gr carne tocata
  • 300 g taitei
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • cimbru tocat
  • 100 ml suc de rosii

Mod de preparare:

Se fierb taiteii, se scurg de apa. Ceapa se toaca marunt. Carnea tocata se pune in tigaie cu 2-3 linguri de ulei incins si se amesteca pana se albeste, dupa care se adauga ceapa, se mai lasa un pic pana ceapa devine aurie si se stinge cu cateva linguri de apa calda. Se lasa la inabusit, cu capac, pana incepe sa sfaraie, se mai adauga apa calduta dupa care se adauga cimbru uscat si maruntit, un pic de sare, piper si suc de rosii. Se mai tine pe foc sa scada si sucul de rosii. Se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet un strat din taitei, un rind de carne, un alt rind de taitei si apoi carne. La final se presara pesmet, bucatele de unt si cascavalul ras. Se tine la cuptor 20 minute. Musacaua de taitei poate fi servita cu smantana sau cu salata.

Citeste si:
Nautul si lintea - 2 alimente foarte sanatoase, cu o multime de...
Nautul si lintea - 2 alimente...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri