Musacaua de dovlecei, o delicatesa culinara.

Dificultate musaca de dovlecei: redusa

Ingrediente musaca de dovlecei:

  • 300 g carne de vita
  • 100 ulei ­
  • 1 kg dovlecei
  • 150 g ceapa
  • 250 g rosii proaspete ­
  • 2 oua
  • 30 g faina
  • 100 g cascaval ­
  • 500 g sos tomat ­
  • 1 legatura patrunjel verde ­
  • 200 g iaurt ­
  • sare
  • piper

Mod de preparare musaca de dovlecei:

Carnea se spala, se taie bucatele si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie rondele de cca 1 cm grosime si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se rade. Feliile de dovlecei se rumenesc in ulei cu 50 ml apa. Se inabusa carnea tocata in 50 g ulei cu 50 ml apa, impreuna cu ceapa, se lasa la racit si se da din nou prin masina de tocat. Se adauga sare, piper, patrunjel verde si se amesteca bine. Intr­-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de felii de dovlecei, compozitia de carne, un strat de dovlecei si ultimul strat de rosii. Faina se amesteca cu ou si iaurt si se toarna peste musaca. Deasupra se aseaza felii de rosii pentru decor, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata.
Se serveste cald, cu sos tomat deasupra.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Musaca de dovlecei.