Dificultate gulas: medie
Ingrediente gulas:
- 600 g carne de vita
- 150 g ceapa
- 100 ml ulei
- 100 g morcovi
- 100 g telina radacina
- 50 g ardei gras
- 700 g cartofi
- 3 g chimen
- 3 g boia de ardei dulce
- 100 g faina
- 2 oua
- 200 g ciuperci din conserva
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 g pasta de tomate
- 3 g ardei iute
- 350 ml apa
- sare
- piper
- 1 catel usturoi
Mod de preparare gulas:
Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Morcovii si telina, se curata, se spala si se dau prin razatoarea fina. Ardeiul gras si ceapa se toaca marunt, iar usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile se scurg de lichid si se spala bine, iar apoi se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Se calesc ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras in ulei cu putina apa (100 ml), se adauga boia de ardei dulce, pasta de tomate, carne si restul de apa. Separat, se prepara o coca de taitei din faina, oua, sare si 50 ml apa. Cand sosul incepe sa fiarba, se adauga cuscusul format prin rupere cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si ardei iute.
Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară