Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 100 ml supa de legume sau apa calduta
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii
- 100 g cascaval sau branza mozzarella, rasa
- 50 g unt
- 2 linguri cu ulei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curatati cartofii, ii taiati cubulete si ii puneti sa fiarba cam 20 minute in apa. Curatati si taiati ceapa julien. Curatati rosiile de coaja, le taiati pe jumatate si cu o lingurita, scoateti semintele, apoi tocati cuburi mici pulpa de rosii. Tocati cubulete ardeiul. Untul taiati-l cuburi mici si radeti branza mozzarella (sau cascavalul). Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa, dupa care ii zdrobiti. Adaugati jumatate din cantitatea de unt, supa de legume si amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia. Rumeniti usor ceapa, intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a devenit aurie, adaugati ardeiul gras si mai lasati pe foc 2 minute, dupa care adaugati pulpa de rosii si mai rumeniti toate legumele inca 2 minute, la foc mediu. Turnati apoi legumele peste piure si amestecati bine, pana se integreaza uniform toate ingredientele, dupa care condimentati cu sare si piper dupa gust. Pregatiti o tava in care o sa puneti piureul si ungeti-o cu o bucatica de unt. Adaugati apoi piureul, peste care asezati restul de bucatele de unt ramase, aranjandu-le in mod uniform pe toata suprafata. Presarati si branza mozzarella rasa, in mod uniform. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si tineti piureul in cuptor timp de 10 minute, dupa care mariti temperatura la 200 de grade si mai lasati inca 10 minute. Dupa aceea scoateti piureul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca 10 minute si il puteti servi.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei