Dificultate: medie
Ingrediente:
- 500 g faina
- 300 ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita ulei
- 20 g drojdie
- 1 ceasca zahar
- 2 cesti cu apa
- 250 g nuci
- esenta rom
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- portocala
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu zahar si putin lapte, se amesteca apoi 3 linguri de faina si putin lapte
fierbinte, cu mixerul ca sa nu faca cocoloase. Cand amestecul s-a racit (trebuie sa fie caldut,
daca se pune drojdia cand este fierbinte nu va mai creste), se adauga drojdia si se amesteca
din nou. Se pune la loc cald ca sa creasca. Cand a crescut, se pregateste cu acest amestec si
restul din ingredientelor pentru aluatul de mucenici, un aluat mai moale. Se lasa la crescut.
Dupa ce a crescut, se fac colacei in forma traditionala de mucenici - 8. Se aseaza in tava
presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potrivit.
Intre timp se pregateste siropul pentru mucenici, din 2 cesti apa, 1 ceasca zahar, coaja rasa de
lamaie, un plic zahar vanilat, putina esenta rom, si se rasneste nuca.
Mucenicii copti se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu sirop si se presara peste ei nuca rasnita.
Pofta buna!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?