Dificultate: medie
Ingrediente:
- 500 g faina
- 300 ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita ulei
- 20 g drojdie
- 1 ceasca zahar
- 2 cesti cu apa
- 250 g nuci
- esenta rom
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- portocala
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu zahar si putin lapte, se amesteca apoi 3 linguri de faina si putin lapte
fierbinte, cu mixerul ca sa nu faca cocoloase. Cand amestecul s-a racit (trebuie sa fie caldut,
daca se pune drojdia cand este fierbinte nu va mai creste), se adauga drojdia si se amesteca
din nou. Se pune la loc cald ca sa creasca. Cand a crescut, se pregateste cu acest amestec si
restul din ingredientelor pentru aluatul de mucenici, un aluat mai moale. Se lasa la crescut.
Dupa ce a crescut, se fac colacei in forma traditionala de mucenici - 8. Se aseaza in tava
presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potrivit.
Intre timp se pregateste siropul pentru mucenici, din 2 cesti apa, 1 ceasca zahar, coaja rasa de
lamaie, un plic zahar vanilat, putina esenta rom, si se rasneste nuca.
Mucenicii copti se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu sirop si se presara peste ei nuca rasnita.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară