Dificultate: medie
Ingrediente:
- 750 g carne macra
- 1 ceapa miilocie
- o felie de paine
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ou
- sare
- piper
- verdeata tocata
- 2 Iinguri pesmet
- 150 ml ulei
- 500 g rosii
- 1 lingurita faina
- 1 lingura otet
- 1 lingura de zahar
- 2 foi de dafin
- 10 boabe de piper
Mod de preparare:
Carnea macra, ceapa, morcovul si cartoful taiate marunt se dau prin masina de tocat, iar spre final se adauga si o felie de paine. Se pune amestecul intr-un bol, se adauga un ou, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca bine. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se fac cu mana chiftelute rotunde, care se tavalesc in pesmet. Se pune ulei intr-o tigaie la foc si cand este bine incins, se prajesc chiftelutele pe ambele parti. Cand s-au prajit, se adauga intr-o cratita. Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.