Dificultate: medie
Ingrediente:
- 750 g carne macra
- 1 ceapa miilocie
- o felie de paine
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ou
- sare
- piper
- verdeata tocata
- 2 Iinguri pesmet
- 150 ml ulei
- 500 g rosii
- 1 lingurita faina
- 1 lingura otet
- 1 lingura de zahar
- 2 foi de dafin
- 10 boabe de piper
Mod de preparare:
Carnea macra, ceapa, morcovul si cartoful taiate marunt se dau prin masina de tocat, iar spre final se adauga si o felie de paine. Se pune amestecul intr-un bol, se adauga un ou, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca bine. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se fac cu mana chiftelute rotunde, care se tavalesc in pesmet. Se pune ulei intr-o tigaie la foc si cand este bine incins, se prajesc chiftelutele pe ambele parti. Cand s-au prajit, se adauga intr-o cratita. Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare