Ingrediente:
- 500 gr pui
- 500 gr prune
- 1 ciorchine struguri Merlot
- 300 ml vin rosu
- 3 linguri zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 100 gr cascaval
- 100 ml ulei de masline sau palmier
- 100 ml apa
- 3-4 cuisoare
- 2 cani de orez
- 100 gr mazare verde
Cum se face?
1. Portioneaza pieptul de pui in felii destul de groase pe care le bati ca pentru snitel. Sarezi si piperezi feliile de carne.
2. Pe fiecare felie de carne aseaza o felie de cascaval, 1/2 de pruna in care ai ascuns 2-3 bobite de struguri Merlot. Ruleaza si prinde cu o scobitoare la capat. Aseaza in cratita si pudreaza deasupra putina paprika sau chilli. Pune in tava cu uleiul si apa si lasa la cuptor pana se patrunde carnea.
3. Intr-o cratita pune aprox. 300 gr de prune curatate de samburi si taiate cubulete, adauga vinul rosu si o lingura de zeama de lamaie. Cand fierbe, adauga 3 linguri de zahar, cuisoarele si scortisoara si mai lasa la fiert pana se ingroasa putin sosul.
4. Spala bine orezul in apa rece, adauga mazarea si apa cat sa acopere bine orezul. Adauga putina sare, acopera cu o folie de aluminiu si lasa la cuptor aproximativ 30 min pana s-a fiert.
5. Serveste sosul de prune cu carnea, pe langa o garnitura de orez. Decoreaza farfuria dupa cum simti ca-ti place.
Mai multe retete delicioase puteti regasi pe blogul klausburger.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară