Dificultate: redusa
Ingrediente:
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

- 6 mere
- 4 oua
- 250 g zahar
- zahar caramelizat
- 1 pahar de lichior de mere
- 250 ml lapte
- 250 ml smantana
- 1 betisor de scortisoara
Mod de preparare:
Curatati merele si le scobiti miezul. Le taiati in cubulete mici. Intr-un vas, puneti merele taiate si zaharul si le puneti pe foc, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se lasa pe foc cam 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. In alt vas, fierbeti laptele cu scortisoara, si odata fiert, adaugati smantana si lichiorul de mere. Amestecati merele cu laptele si asezati totul pe fundul unei forme care, in prealabil, a fost invelita cu zaharul caramelizat. Puneti forma intr-o cratita la bain-marie si apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 g C, cam 40 minute.
5 Ceaiuri extraordinare cu arome de Crăciun

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili