Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6 mere
- 4 oua
- 250 g zahar
- zahar caramelizat
- 1 pahar de lichior de mere
- 250 ml lapte
- 250 ml smantana
- 1 betisor de scortisoara
Mod de preparare:
Curatati merele si le scobiti miezul. Le taiati in cubulete mici. Intr-un vas, puneti merele taiate si zaharul si le puneti pe foc, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se lasa pe foc cam 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. In alt vas, fierbeti laptele cu scortisoara, si odata fiert, adaugati smantana si lichiorul de mere. Amestecati merele cu laptele si asezati totul pe fundul unei forme care, in prealabil, a fost invelita cu zaharul caramelizat. Puneti forma intr-o cratita la bain-marie si apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 g C, cam 40 minute.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare