Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g linte
- 800 g afumatura de porc
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pahar smantana
- 2 linguri faina
- 6 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- tarhon
Mod de preparare:
Lintea se pune la umflat intr-un vas cu multa apa, cateva ore. Afumatura se taie bucatele. Intr-un litru de apa se pune la fiert lintea, la foc mic. Separat se fierbe afumatura. Se toaca ceapa si morcovul si se adauga peste linte. Usturoiul se piseaza. Se face un amestec de faina si apa calduta. Dupa ce afumatura a fiert, se strecoara, iar zeama se pune peste linte. Se adauga apoi usturoiul, foile de dafin, sare, tarhon si amestecul de faina. Se amesteca totul, se mai tine pe foc 4-5 minute, sa mai dea cateva clocote. Se serveste fierbinte, cu afumatura si smantana.
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse