Dificultate: medie
Ingrediente:
- un pachet de foi de placinta
- 400 g nuci macinate
- 300 g zahar
- esenta de rom
- 200 g unt
- 3 linguri de miere
- zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se pune untul la topit, intr-un vas, la foc mic. Se sparg nucile, se rasnesc si se amesca cu 150 g zahar, un parf de sare, zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se inchege. Se pregateste o tava si se unge cu putin unt. Se aseaza prima foaie, se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie, se unge cu unt topit si a treia foaie la fel. Apoi se adauga crema nuci si se acopera cu celelalte foi, care se ung pe rand cu unt. Bagati la frigider timp de 30 minute, dupa care portionati baclavaua. Dati la cuptor aproximativ jumatate de ora, timp in care preparati siropul din zahar și apa, pe foc. Adaugati mierea si esenta de rom. Lasati sa dea in clocot. Dupa ce s-au copt, scoateti foile din cuptor si turnati siropul caldut. Se lasa aproximativ o ora sa se insiropeze si apoi se servesc.
Pofta buna!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.