Baclavale

O prajitura dulce cu miere si nuci, pe care nu o poti refuza.

Dificultate: medie

Ingrediente:

Citeste si:
Planul Nestlé EMENA pentru emisii nete zero până în 2050
Planul Nestlé EMENA pentru...
  • un pachet de foi de placinta
  • 400 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • esenta de rom
  • 200 g unt
  • 3 linguri de miere
  • zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Se pune untul la topit, intr-un vas, la foc mic. Se sparg nucile, se rasnesc si se amesca cu 150 g zahar, un parf de sare, zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se inchege. Se pregateste o tava si se unge cu putin unt. Se aseaza prima foaie, se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie, se unge cu unt topit si a treia foaie la fel. Apoi se adauga crema nuci si se acopera cu celelalte foi, care se ung pe rand cu unt. Bagati la frigider timp de 30 minute, dupa care portionati baclavaua. Dati la cuptor aproximativ jumatate de ora, timp in care preparati siropul din zahar și apa, pe foc. Adaugati mierea si esenta de rom. Lasati sa dea in clocot. Dupa ce s-au copt, scoateti foile din cuptor si turnati siropul caldut. Se lasa aproximativ o ora sa se insiropeze si apoi se servesc.

Citeste si:
Masca HOMEMADE pentru păr tern și vârfuri despicate – cu ulei de...
Masca HOMEMADE pentru păr...

Pofta buna!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri