Cartea a apartinut unei matusi, dar nu a vrut sa mi-o dea mie pe toata, ci doar o mica parte a ei.
Carnea de friptura se bate cu ciocanul si se frige pe gratarul incins, uns cu putina grasime de porc sau ulei. Cand sunt gata, bucatile de friptura se pun intr-un castron cu un capac pe ele - in felul acesta carnea ramane moale si frageda.
Sosul se pregateste astfel, pentru o portie aveti nevoie de 2-3 linguri de maioneza, zeama de la o lamaie, piper, boia de ardei iute, nucsoara rasa, condimente de friptura de porc, o rosie.
Se amesteca maioneza cu zeama de la o lamaie, se adauga condimentele dupa gust, dar sosul trebuie sa iasa picant in final.
Apoi se opareste o rosie timp de 1-2 minute in apa clocotita, se decojeste si se taie cubulete care se amesteca in sosul picant obtinut.
La urma se decoreaza cu patrunjel verde.
Pofta buna! :)
Mai multe retete pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete interesante

Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie