Cartea a apartinut unei matusi, dar nu a vrut sa mi-o dea mie pe toata, ci doar o mica parte a ei.
Carnea de friptura se bate cu ciocanul si se frige pe gratarul incins, uns cu putina grasime de porc sau ulei. Cand sunt gata, bucatile de friptura se pun intr-un castron cu un capac pe ele - in felul acesta carnea ramane moale si frageda.
Sosul se pregateste astfel, pentru o portie aveti nevoie de 2-3 linguri de maioneza, zeama de la o lamaie, piper, boia de ardei iute, nucsoara rasa, condimente de friptura de porc, o rosie.
Se amesteca maioneza cu zeama de la o lamaie, se adauga condimentele dupa gust, dar sosul trebuie sa iasa picant in final.
Apoi se opareste o rosie timp de 1-2 minute in apa clocotita, se decojeste si se taie cubulete care se amesteca in sosul picant obtinut.
La urma se decoreaza cu patrunjel verde.
Pofta buna! :)
Mai multe retete pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete interesante
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro