Dificultate: medie
Ingrediente:
- 350 g unt
- 250 g smantana
- 450 g faina
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 200 g stafide
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 pahar zahar tos
- 1 pahar de pesmet
- 3 linguri zahar pudra
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu 350 g de faina, smantana si un praf sare si se lasa putin la rece. Intre timp se prepara compozitia: se freaca branza cu oua, 1 pahar de zahar si 1 lingura de faina. Se adauga stafidele si se amesteca. Se imparte aluatul in 2 parti si se intind foi cat o tava de cuptor. Se unge tava cu unt, dupa care se presara 2-3 linguri de pesmet. Se aseaza in tava o foaie si se da la cuptor 15 minute. Se scoate tava se mai presara putin pesemet, dupa care se toarna umplutura, se acopera cu cea de-a doua foaie si se pune in cuptor si se lasa inca 30 minute. Placinta cu branza se serveste calda, presarata cu zahar pudra.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare