Un desert cu branza dulce pentru intreaga familie

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 350 g unt
  • 250 g smantana
  • 450 g faina
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 pahar de pesmet
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu 350 g de faina, smantana si un praf sare si se lasa putin la rece. Intre timp se prepara compozitia: se freaca branza cu oua, 1 pahar de zahar si 1 lingura de faina. Se adauga stafidele si se amesteca. Se imparte aluatul in 2 parti si se intind foi cat o tava de cuptor. Se unge tava cu unt, dupa care se presara 2-3 linguri de pesmet. Se aseaza in tava o foaie si se da la cuptor 15 minute. Se scoate tava se mai presara putin pesemet, dupa care se toarna umplutura, se acopera cu cea de-a doua foaie si se pune in cuptor si se lasa inca 30 minute. Placinta cu branza se serveste calda, presarata cu zahar pudra.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu branza.