Dificultate: medie
Ingrediente:
- 350 g unt
- 250 g smantana
- 450 g faina
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 200 g stafide
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 pahar zahar tos
- 1 pahar de pesmet
- 3 linguri zahar pudra
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu 350 g de faina, smantana si un praf sare si se lasa putin la rece. Intre timp se prepara compozitia: se freaca branza cu oua, 1 pahar de zahar si 1 lingura de faina. Se adauga stafidele si se amesteca. Se imparte aluatul in 2 parti si se intind foi cat o tava de cuptor. Se unge tava cu unt, dupa care se presara 2-3 linguri de pesmet. Se aseaza in tava o foaie si se da la cuptor 15 minute. Se scoate tava se mai presara putin pesemet, dupa care se toarna umplutura, se acopera cu cea de-a doua foaie si se pune in cuptor si se lasa inca 30 minute. Placinta cu branza se serveste calda, presarata cu zahar pudra.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie