O ciorba traditionala dreasa cu zeama de varza

Dificultate:medie

Ingrediente:

  • 500g carne sau rasol de vaca
  • 1-2 ceape mijlocii
  • 1 fir praz
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2 cartofi mijlocii
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri orez
  • sare
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 1/2 l zeama de varza

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se pune intr-o oala cu apa rece si putina sare, la foc. Se lasa sa fiarba, avand grija sa se adune spuma care se formeaza, pana cand aceasta nu mai apare, apoi se adauga sarea. Zarzavatul, curatat si spalat, se taie marunt si se adauga la ciorba. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga rosiile oparite, decojite si taiate cubulete.
Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute, dupa care se adauga zeama de varza, care a fiert separat. Dupa ce ciorba taraneasca a mai dat citeva clocote, se potriveste de sare, se ia de pe foc si se adauga frunzele de patrunjel si de leustean tocate. Se poate adauga smantana.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba taraneasca cu zeama de varza.