Ingrediente:
- 2 copanele de pui
- 2 portocale
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurița cu miere
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare, piper
- boia dulce
- boia iute
- rozmarin
- cimbru
- morcov
Mod de preparare:
Pune-ți o dorință (sau 3): De ce suflăm în lumânări la zilele de...

Se amesteca zeama de la o portocala cu zeama de lamaie, mierea , uleiul de masline si 1/2 cana cu apa. Carnea de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si iute dupa gust. Se presara cu un praf de cimbru si cu putin rozmarin. Cu ajutorul unui cutit se fac mici crestaturi in carne si se pun felii de portocala. Se pun copanelele in amestecul lichid si se lasa la rece pentru 2 ore. Se adauga apoi felii de morcov si se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit si inca putin fara capac pana cand carnea se rumeneste frumos.
Se serveste alaturi de garnitura de orez si cu decor din felii de portocala.
Si nu cred ca ati refuza langa asa o mancare vesela si un pahar mare cu vin alb sec, ce “desface limbile si imbata narile.”
Alte retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
De ce şi cum să-ţi îngrijeşti în mod corect buzele

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili