Gazpacho se serveste rece, perfecta in zilele calduroase de vara.
Cantitatile ce urmeaza sunt pentru 3 portii.
Ingrediente:
- 500 grame rosii
- 3 ardei grasi galbeni
- jumatate ardei gras rosu
- 4 felii paine mai veche ( ce a stat de pe o zi pe alta)
- 1 castravete mediu (approx 100 grame)
- 1 ceapa medie
- 3-4 catei usturoi
- 1 lingurita chimen
- ulei masline
- sare
- 2 linguri otet alb de mere
Mod de preparare:
Rosiile, castravetele, ardeiul, ceapa, usturoiul taiate marunt se introduc in blender impreuna cu sarea, uleiul de masline, chimeniul si otetul, se mixeaza in blender rapid, obtinand un amestec grosier nu foarte pasat.
Se lasa la frigier 1-2 ore dupa care se serveste in boluri cu decor format din ardei gras rosu si seminte de susan deasupra.
Pofta buna !
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.