Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 l apa
- 250 g linte
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- ½ lingurita cimbru pisat
- sare.
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spala si se pune in apa calduta de cu seara pana a doua zi.
Se arunca apa si se pune la fiert cu 3 l de apa rece, ceapa taiata marunt si cateii de usturoi. Cand lintea este aproape fiarta, se pune sarea si se lasa sa mai fiarba pana este gata. Se adauga un rantas facut cu faina de ulei si jumatate lingurita de cimbru, se stinge cu zeama de linte si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă