Ingrediente necesare pentu aceasta reteta:
cotlet de porc – 500 – 600 gr
Pentru umplutura:
- o ciuperci – 100 gr din conserva / 200 gr proaspete
- o ceapa- o buc
- o ardei gras- 1/2 buc
- o pesmet – o lingura
- o boia – 1 lingurita
- o busuioc- 1/4 lingurita
- o cimbru – 1/4 lingurita
Pentru marinata:
- o pasta de ardei iute- 2 lingurite
- o vin alb sec – 200 gr
- o rozmarin – o lingurita
- o salvie – o lingurita
- o bazilic – 1/2 lingurita
- o piper boabe – 8 buc
- o sare, piper si suflet
Necesare: folie aluminiu, folie plastic / o punga, ata cu ac.
Portii: 5
Timp de pregatire:
marinata: peste 5 ore,
timp pentru coacere: 1,5 ore.
Chiar daca are nevoie de mai mult timp, o puteti pune de cu seara la marinat , iar a doua zi la cina se poate pune la cuptor.
1. Pentru inceput, luam carnea si o transam la jumatatea ei cu 2 cm grosimea. Dupa ce am taiat in doua, introducem cutitul din ambele parti si facem cate un buzunaras. Carnea o saram si piperam si ne pregatim de compozitie.
2. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei, curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa la calit, iar in acest timp taiem repede ciupercile. In caz ca le avezi proaspete vor avea nevoie de mai mult timp pentru a fi pregatite. Puse deasupra cepei le acoperim cu un capac, si lasam sa se faca pentru 10 -15 min.Intre timp punem si mirodeniile necesare.La final, adaugam pesmetul pentru a absoarbe uleiul.
3. Din ingredientele marinate, pregatim marinata.
4. Carnea se ia si in buzunarelul format punem cu grija compozitia in ambele parti ale acestuia. Coasem bine totul, pentru a coace bine si intr-o folie asezam carnea impreuna cu marinata, dupa care o legam. Daca nu aveti prin casa folie de plastic , puteti lua simplu o punga si o legati bine sus. Astfel, terminata operatiunea asamblarii, punem la rece folia pentru mai multe ore. Dupa cum spuneam la inceputul articolului, se poate lasa si peste noapte, astfel va fi mai aromata.
cotlet de porc aromat in marinata
5. Carnea va avea nevoie de 1,5 ore pentru pregatire. Asa ca estimati ora cand o vreti gata, si incingeti cuptorul la 200 de grade. Scoatem marinata de la frigider, punem folia de aluminiu intr-o tigaie, iar deasupra asezam doar carnea, si doar 3 linguri de marinata. Acoperim totul bine cu folia, pentru a crea mediu cald necesar carnii. Cu o scobitoare intepam foilia in cateva locuri, pentru a se evapora lichidul din marinata. Cu 15 inainte de expirarea timpului, scoatem folia de aluminiu, pentru a se rumeni bine carnea.
6. Este recomandat a se manca atunci cand e calda, deoarece carnea va fi moale si aromata. Se taie in felii de 2 cm.
Va urez pofta buna!
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul culinare.tv
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară