Avem nevoie de:
- 350g miere
- 100g zahar
- 100g unt
- 1 ou
- coaja rasa de a o lamaie
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita cacao
- 3 cuisoare
- nucsoara
- cardamon
- coriandru
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu
- 500g faina
- 100ml lapte
- apa
- sare
Mod de preparare:
Se incalzeste mierea cu zaharul si untul la foc mediu, amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se transfera totul intr-un castron si se lasa sa se aceasca.
Se adauga oul, coaja de lamaie, cacaoa, condimentele.
Se dizolva bicarbonatul de amoniu in putina apa si se amesteca cu faina si laptele apoi restul ingredientelor. Compozitai se framanta pana devine un aluat neted si uniform. Se inveleste cu o folie de plastic si se lasa la odihnit 2 zile al temperatura camerei.
Apoi se intinde si se taie in formele dorite si se coace in cuptor timp de 15-20 minute.
Cand sunt reci se orneaza cu glazura dupa preferinta.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă