Avem nevoie de:
- 350g miere
- 100g zahar
- 100g unt
- 1 ou
- coaja rasa de a o lamaie
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita cacao
- 3 cuisoare
- nucsoara
- cardamon
- coriandru
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu
- 500g faina
- 100ml lapte
- apa
- sare
Mod de preparare:
Se incalzeste mierea cu zaharul si untul la foc mediu, amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se transfera totul intr-un castron si se lasa sa se aceasca.
Se adauga oul, coaja de lamaie, cacaoa, condimentele.
Se dizolva bicarbonatul de amoniu in putina apa si se amesteca cu faina si laptele apoi restul ingredientelor. Compozitai se framanta pana devine un aluat neted si uniform. Se inveleste cu o folie de plastic si se lasa la odihnit 2 zile al temperatura camerei.
Apoi se intinde si se taie in formele dorite si se coace in cuptor timp de 15-20 minute.
Cand sunt reci se orneaza cu glazura dupa preferinta.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?